多倫多夜遊交友資訊網

搜索
樓主: bluestorm

有人去Spa用公司保險的嗎

關閉 [複製鏈接]

註冊會員

如果保險寫

MASSAGE THERAPIST
Requires a referral from an MD

就咁搵個醫生寫醫生紙就ok?

高級會員

活躍會員熱心會員

千祈咪制呀!樓上條on9佬

如果撞啱你上司又喺呢方面嘅專家,你實瓜!

用腦試諗下呢啲瞞騙燕梳嘅手段一旦衰撚左,姑且暫時唔講你必要對保險公司作出各種損失嘅賠償以及面臨法律控訴....而一旦你老婆知道後,必定會一脚伸鳩你出門口!但最撚大鑊就喺會導致你可能永遠做無業遊民!!

新僱主問:點解佢離職呀?
舊僱主答:因為條Cheap精用公司錢去叫雞!

高級會員

活躍會員熱心會員

有些開按摩服務啲無知儍閪以為個個都好撚似佢地咁無腦,為了爭客,一鳩唔埋三七二十一,成撚日將啲鮑魚,波波擺撚哂上自己個網頁,然後重要寫撚埋有全餐服務呀,Provided full range available & Anything you want....等等。我提議不如將啲醎詞濃縮,只寫:

「您放心吃啲Insurance雞啦,我哋有Refund policy嘅」重夠吸引啦!

能夠在保險業任職的人又豈是省油燈呢!

論壇元老

活躍會員熱心會員

財神 發表於 2017-10-12 04:45

財神爺講得好有道理!我都冇做保險好耐啦....

註冊會員

財神 發表於 2017-10-12 04:45

明白

我見有啲Spa 寫 RMT/Insurance accepted

高級會員

活躍會員熱心會員

ICM 發表於 2017-10-12 07:34
財神爺講得好有道理!我都冇做保險好耐啦....

所以你仍然可以喺度吹水囉....若果唔係你一早已經入鳩左冊受緊靶,給啲黑鬼攪到個菊花變鳩左成朵太陽花咁大啦!

版主

雙花紅棍 / 頂級元老

突出貢獻活躍會員優秀版主論壇元老

narcs 發表於 2017-10-12 08:28
明白

我見有啲Spa 寫 RMT/Insurance accepted

其實話會比公司發現既師兄,應該無試過claim 保險或者佢地公司根本無benefit 比佢。
1) claim 保險根本就唔會經公司!因為所有餐療記錄都係私隱,公司問下都有可能犯法!
2) 如果真係RMT 單,就必定係由注冊RMT 技師簽發,你估真係骨場開比你咩…

高級會員

活躍會員熱心會員

narcs 發表於 2017-10-12 08:28
明白

你真係明???

睇嚟你好似有:
不到”黃泉”心不死!用得唔好嘥咁嘅款喎!

有前途!俾隻手指你!!

高級會員

活躍會員熱心會員

1)本財神只允許真正擁有Ontario Chiropractic or RMT licensing authorities claim本人的benefit,亦過用了超過10年;目前仍然繼續!

2)Claim保險唔經僱主公司只係你自己開個間啫!

3)公司不但可以問,睇,Reject任何懷疑有瞞騙成份的Claim單!因為Benefits係由公司提供的!唔該你識少少唔好扮鳩哂代表!

4)咁撚辛苦讀鳩完Registered Massage Therapist會咁戅鳩去簽啲犯法野?你講野呀....換著你,肯唔肯先?

高級會員

活躍會員熱心會員

RBL
你既然係Sex8個版主!點解又成鳩日去隔離禿頭Ben個台度發帖!你地兩個台唔係死對頭咩?基於上述原因,本財神有理由懷疑你一就係寫手,一就係兩頭蛇,食兩家茶禮!