多倫多夜遊交友資訊網

搜索
查看: 431194|回復: 3

滿威亭飲食集團~ 食 7 咁食(Seven @MoonWaiting) [Chinese]

關閉 [複製鏈接]

版主

雙花紅棍 / 頂級元老

突出貢獻活躍會員優秀版主論壇元老

好耐無喺滿威亭個 menu 見到有中餐食,見到黎左個上海點心師父,即刻訂位試試!
入到餐房就聽到廚師嗲聲嗲氣的用國語同我打招呼,感覺好親切~
呢位點心師父年紀應該得 22~23 歲,樣子不是令你心跳加速的靚女,但面上的稚氣和滿口的娃娃音,搞到我呢個毒男食家完全任佢擺布。
唔知其他師兄同唔同意,上海女人就好似特別懂得對付男人,呢位廚師就好明白食客既心意,我入去咁耐,佢雙眼就從未離開過我雙眼...單用眼神就能找著食客個心...
佢捉住我雙手,放在她胸前的食材上。

"哥哥~外面冷嗎?讓我幫哥哥你暖暖手好嗎?"
一股暖流就從兩團全天然B級嫩肉,從掌心傳到我既心~ 廚師既咁主動,頭盤亦隨即開始。
“我冰冷得硬硬的,又何止我的手呢”我說..
她當然聽得出我的弦外之音...

先黎四目交投的送上溫熱滑舌...我們一邊唇槍舌劍,一邊各有各忙!
我忙著手多多的去檢查我的食材,她亦忙著釋放我既食慾...去到適當既位置,就為我送上迎賓大肉腸,
一股暖流直接吹進我的丹田...我雙腿軟了一下...她雙眼郤看著我淫笑着...

點心廚師有一樣不足之處,就係清洗食材時唔及韓廚或日廚咁溫柔和細心。呢一 part 我都無謂花時間描述...
去到正餐時間,我深深體會到食上海菜,就是食頭盤點心為主!廚師不斷的為我送上一味一味的前菜,
一時互交車輪,一時就溫舌漫遊全身。一時輕轉碟邊菊花,一時就口溫腐皮壽司。每一味都點到即止,永遠食唔飽,

但卻能增添食慾!

呢個點心師父,雖然好後生,但完全唔會怕怕醜醜,而且又係講國語,全程都會用娃娃音去調味...
“哥哥喲,你這樣舒不舒服?”...
“妹妹這個不懂啊~ 你教教我怎樣..”...

“這麼大條...是不是這樣食...才好食...”...
說時遲,那時快,她便正式為我呢個食客奉上深探大肉腸...可能頭盤做得足,呢味主菜可謂特別滋味,
上海廚師的功力尚算唔錯,加上佢刻意扮成小妹妹食雪條的模樣去討好我呢個毒男...

“哥哥這個很好吃喲~我可以慢慢吃嗎?”
我看著呢個小妹妹一臉滿足的吃著,我也不便打擾,我只好靜靜的閉目享受著....
突然丹田傳來一輪急促的吐納...心知不妙!

我意識到,如果我再唔出手制止,我未上正餐前就會給餵飽至口吐白漿...
我嘗試推開佢,但小廚師一臉哀求的說  “我弄得不合你胃口,哥哥覺得不舒服嗎?”
“我不依~ 我好喜歡吃哥哥的...我要吃...我要吃...”
我一向都唔鍾意被口餵飽的,如何好功力的廚師,我都忍得住,我必須要有正餐的震撼,我先覺得抵食!
但今日我看著這個娃娃音的上海小廚,我忽然想看到她有濃湯從咀角流出的滿足樣...
“好吧~好吧~  妳同我食七咁食吧!”
我就按著她的頭,加快速度的給她餵飼着...

就這樣鯨吞多大約兩分鐘....一陣顫抖...兩腳一伸....我地廚客兩人都感到 “飽肚” 的滿足~
最後我當然有仔細欣賞白汁忌廉濃湯從咀角流出的動人場面啦!

比分時間

:沒有其他師兄的說得那麼差,當然亦比不上加工韓廚...我的分數給在年輕和中廚上...7分吧!
香:說食材有C級的師兄都真的會......哈哈....我以食家之名判斷,上海小廚的是有機全天然B 級包包!幸好身型尚算修長,
        加上娃娃音,吸引力評分我都比 7 分!
味:廚藝方面...賣萌的娃娃音對於我心理來講喺加小小分,雖然無韓廚般到位,但對於中國小廚來講,佢對廚食方便都算
        看得開,唔會怕怕醜醜,呢樣唔肯,嗰樣唔做...算努力和聽話!口技來講,既然吃得一口濃湯,功力當然有番咁上下...
        我比8.5分

差 D 唔記得講,食飽之後,小廚仲有力水頭部和面部按摩送!要返屋企交人既師兄就要小心喇!嗰陣香味比老虎聞到就唔得掂喇!我就枕在佢雙玉腿上,靜靜享受左5╴8分鐘的回魂按摩~
總括來講,呢餐我會覺得係一餐不用多食,但可以一試既中餐!

51萬

管理員

長9王 / 耐力王 / 創會始祖 / 頂級元老

最佳新人活躍會員熱心會員推廣達人宣傳達人灌水之王優秀版主突出貢獻榮譽管理論壇元老

居然冇食主菜就口吐白末, 浪費浪費
危Sir一出鬼神驚

版主

雙花紅棍 / 頂級元老

突出貢獻活躍會員優秀版主論壇元老

佢一滴都無浪費...hehe

51萬

管理員

長9王 / 耐力王 / 創會始祖 / 頂級元老

最佳新人活躍會員熱心會員推廣達人宣傳達人灌水之王優秀版主突出貢獻榮譽管理論壇元老

RBL 發表於 2015-1-6 11:10
佢一滴都無浪費...hehe

Awee.... yuck
危Sir一出鬼神驚